Morning stars

Egyre jobban és jobban tetszenek a sheer (vagyis félig fedő, kissé átlátszó) körömlakkok, és az ezekkel készülő manikűrök. Egy kép pedig már kifejezetten rég óta “kísért”. Mégpedig ez itt. Pinteresten találtam, ahova a LaurenConrad.com-ról került, az eredeti forrást sajna nem találom. Szóval én is látom, hogy kissé szedett-vedett, hogy nagyon tövig vannak vágva rajta a körmök, de valami mégis annyira tetszik benne!

Nyár végén vettem Bécsben azt a körömlakkot, amiről teljesen elfelejtkeztem, és amiben pontosan olyan kis csillagok vannak, amik tökéletesek egy ilyen manikűr elkészítéséhez.

A hangulatos képeket Pasi csinálta ma reggel, hát nem szuperek?!


Recently, I started to like sheer nail polishes more and more. Especially because of one picture. This one. I found it on Pinterest, it was pinned from LaurenConrad.com, but I can’t find the original. So, I see thath it’s far from perfect, it’s a bit messy and the nails are too shirt, but it has such a good feeling.

I bought a nail polish back in summer in Vienna, which I totally forget I had. But it has tiny silver stars in it, just like on this picture.

These pictures were taken by Boyfriend this morning. They have such a good feeling, right?

Kattints a képre a teljes mérethez!

Kattints a képre a teljes mérethez!

Kattints a képre a teljes mérethez!

Kattints a képre a teljes mérethez!

Kattints a képre a teljes mérethez!

Kattints a képre a teljes mérethez!

Kattints a képre a teljes mérethez!

Kattints a képre a teljes mérethez!

Az alapot Zoya Dotból (ami egyébként is kissé rosszul fed) és Seche Vite-ből kevertem, majd a bécsi Debby Colorplay 37-ből halásztam hozzá csillagokat. Végül pedig kentem rájuk vagy 3-4 réteg Seche Vite-et, hogy ne álljanak ki az ívelt körmeimről, és hogy gél hatásúak legyenek. Kíváncsi vagyok, mennyi ideig bírja majd úgy, hogy gyakorlatilag csak fedőlakkot használtam. Amikor legutóbb ilyesmivel próbálkoztam, nem tartott sokáig a dolog…

Egyébként ezzel a Debby lakkal nem nagyon találtam swatchot, így pár szót ejtenék róla: korábban nem sok csillagos lakkal találkoztam boltban, így megörültem, amikor megláttam egy bécsi drogériában, ráadásul olcsó is volt. De nem csoda, hogy hamar megfeledkeztem róla, mert a glitterek teljesen leülepszenek az üveg aljára, fedőlakként tulajdonképpen lehetetlenség használni, mert csak egy átlátszó réteget kapnánk vele, talán egy darab csillaggal. De díszítéshez tökéletes.

I mixed Zoya Dot and Seche Vite to get a sheer base, then fished out the stars from Debby Colorplay 37. I finished with 3-4 coats of Seche Vite to seal the stars and to give it a gel look. I’m guessing how long it’ll last, because I used only top coats. Last time I tried something like this it chipped whitin a short time…

By the way, I couldn’t find a swatch with this Debby polish, so here is my opinion about it: I’ve never seen a star glitter nail polish in shops before, so I was very happy to find it in Vienna. But the stars sink down in the bottle quickly, so it’s impossible to use it as a top coat. But it’s perfect to decorate with.

Advertisements

6 thoughts on “Morning stars

 1. Nekem lakk nélkül vannak ilyen csillagjaim. Mikor vettem nagyon tetszett, de az én körmömön nem marad meg. Lehet, mert nagyon ívelt, kíváncsi leszek, Neked meddig tart. Egyébként nagyon szép manikűrt alkottál vele, nagyon tetszik. (-:

  Like

  1. Nekem is van sima glitterem, kék és lila, de túl vastagok, kemények és nagyok, ezért én sem tudom őket használni az ívelt körmeimre. De nekem jobban tetszenek a lakkban úszkálók, mert ilyenkor nem nedves lakkba kell nyomni, így nehezebb elkenni az alsó színt. Kár, hogy ilyen sokáig ki se próbáltam az “előítéleteim” miatt! És persze köszönöm:)

   Like

 2. Nekem is olyanjaim vannak, mint amit Myrkky említ, és nekem is azok a gondjaim, mint amit fentebb írsz, túlságosan kemények az én ívelt körmeimre..
  Egyszer nekem is volt egy ilyen manikűröm, én pasztell narancssárgába nyomkodtam őket, nem volt hosszú életű a manikűr, de akkor még nem tudtam, hogy a SV-t eszik vagy isszák, szóval lehet, hogy neked tartós lesz, főleg 3-4 réteggel. :O 🙂

  Like

  1. Teljesen jól bírják, én csak azért aggódtam, mert amikor legutóbb az alaplakkra rögtön fedőt kentem, akkor egy óra múlva lepattogott… de most azért van benne egy kis Zoya is. És így jó!:)

   Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s