DIY marble design cases

READ THE ENGLISH VERSION BELOW!

Jaj, nagyon izgulok a mai bejegyzés miatt! Egyrészt mert nekem nagyon tetszik a végeredménye, másrészt mert rittyentettem hozzá egy… videóóót!

Szóval a mai bejegyzés ilyen király tokokról fog szólni, amik szerintem istenkirályul néznek ki, és amiket ráadásul minimális költséggel lehet előállítani:

Kattints a képre a teljes mérethez!

Hasonló körmöket már csináltam, de ez nem véletlen, imádom ezt a  mintát, plusz manapság nagyon-nagyon népszerű is, de drágának tartottam a neten kapható ilyen mintájú telefontokokat, szóval szokásomhoz híven inkább elkészítettem én magam.

Kezdjük is!

Itt a videó, és lejjebb találtok minden lépéshez egy-két jó tanácsot és instrukciót, hogy érthető legyen az egész.

Sima fehér tokot eBay-en lehet venni, minimális összegekért (300 ft körül), de érdemes lehet kipróbálni más színekkel is!

Első lépés: szürke pacsmagolás. Ez azért szükséges, hogy élethűbb legyen a minta. A körömlakk/festék pigmentáltságától függően válaszd meg a felvitel technikáját!

Várd meg, amíg megszárad!!!

Második lépés: a lényeg. Először is mindenképp akkora tálat használj, amibe az egész tok belefér! Én meleg vizet szoktam használni, szobahőmérsékletűnél is melegebbet, hiszen úgyis gyorsan hűl a pepecselés közben. Mindenképp legyen olyan mély, hogy az egész tok elmerüljön benne, így az oldala sem marad csupasz.

A körömlakk legyen viszonylag híg, de nem kell feltétlenül megvárni, hogy az egész felületen szétterüljön, minél gyorsabban fújj rá egyet a sprayből, amit használsz. Ha már itt tartunk: ez lehet mindenféle alkohol vagy aceton tartalmú dolog, a lényeg, hogy szétoszlassa a lakkot.

Ezután minél gyorsabban keresd meg a megfelelő pozíciót (úgyis a véletlenszerű minta néz ki a legszebben), és ejtsd rá a tokodat.

Ezt a lépést kell ismételgetni, amíg elégedett nem vagy a mintával. Az ismétlések között mindig várd meg, hogy megszáradjon a festék, és törölgesd le a vizet, hogy tapadjon a következő réteg is.

Kettő és feledik, opcionális lépés: ha a fekete festéked nem elég pigmentált, akkor esetleg nem jelennek meg éles “repedések”. Egy vékony ecsettel bátran rámehetsz a már meglévő mintákra, hogy kissé megerősítsd azokat. Az első tokomat én így készítettem, a tutorial elkészítésénél azonban erre nem volt szükség.

Harmadik lépés: átlátszó lakk. Ez fixálja az egészet. Sajnos én még nem teszteltem, az akril lakkom mennyire tartósítja a motívumokat, de nem is muszáj ugyanilyet használni. A lényeg, hogy műanyagra (is) való legyen!

Nem mondom, hogy egyszerű a dolog, de egy kis gyakorlással simán sikerülni fog, ne add fel! Sok szerencsét!

Amiket használtam: L’Oréal Nude Touch spray, Crystal Nails 32, Adena 26


I’m so excited about this post! First, because I love these cases, and second, because I made a video tutorial!

So we’re going to make these super-duper cool marble cases:

Kattints a képre a teljes mérethez!

I love this pattern, I’ve made a manicure like this already, and it’s also very popular, but I found these cases a bit expensive, so (as always) I made them myself!

Here is the video tutorial, and you’ll find some tips and instructions below.

You can buy simple white cases on eBay for about 1$, but you can try it with any color you want!

Step 1: grey base. You should do this to make the design more realistic, more marble-like. The technique you should use depends on your nail polish’s pigmentation.

Let it dry!!!

Step 2: use a bowl big and deep enough to plunge the whole case into it. I use hot water (hotter than room temperature).

The nail polish should be thin, so it can spread on the surface, but it shouldn’t spread completely. Spray on some hairspray (or any spray containing alcohol or acetone). Then quickly plunge in your case.

You should repeat this step until you’re satisfied with your design.

Step 2,5 (because it’s optional): if your nail polish is not pigmented enough, and you want some darker “cracks”, you can use a thin brush to create them.

Step 3: use a transparent varnish to fix your design.

I’m not saying it’s easy, but don’t give up too soon, practice makes perfect! Good luck!

I used: L’Oréal Nude Touch spray, Crystal Nails 32, Adena 03

Advertisements

7 thoughts on “DIY marble design cases

  1. Pingback: Black marble |

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s