My first Etude House products

Kezdjük azzal, hogy sikerült megint belefutnom egy olyan márkába, aminél teljesen kaotikusak az információk azzal kapcsolatban, hogy tesztelnek-e állatokon vagy sem. Tavasz óta bojkottálom azokat a cégeket, amelyek nem 100% cruelty freek, de néha mintha kihagyna az agyam, és előbb rendelek meg dolgokat, mint hogy belegondolnék, hogy utána kéne néznem, vajon mi a helyzet az adott céggel…

Azokat a termékeket természetesen elhasználom, amelyek állatokon voltak tesztelve, de tavasz előtt (vagy véletlenül utána) megvásároltam, mert óriási pazarlás volna kidobni őket. (És itt nem a pénzre gondolok elsősorban.) Így ha a továbbiakban ilyen termékről fogok írni, fel fogom hívni külön a figyelmet erre a tényre. Azonban most már tényleg igyekszem csak olyan márkák közül válogatni, akik bizonyítottan nem kísérleteznek állatokon. Nagy szívfájdalmam, hogy nem lesz több MAC rúzsom, és hogy a drogériákban kétszer is meg kell gondolnom, mit vehetek meg és mit nem. Hatalmas szerencse, hogy a kedvenc körömlakkjaimat biztosan nem kell majd nélkülöznöm.

Az Etude House egy koreai márka, arról híres, hogy hihetetlenül cuki termékeket gyárt, ahogy azt látni is fogjátok. Azonban Kínában is van boltjuk, ahol pedig törvény kötelezi a külföldi cégeket arra, hogy állatkísérletek által bizonyítsák biztonságosságukat. Ettől eltekintve népszerű márka, ahogy olvastam, mindenki nagyon elégedett a termékeik minőségével.

A KollectionK oldaláról rendeltem, ami kifejezetten koreai márkákat forgalmaz. Október 8-án adtam le a rendelést, szóval pont három hét volt, mire ideértek, amit nem neveznék kifejezetten gyorsnak. Ettől eltekintve tetszett az oldal, bár igen sok termék volt már “Out of Stock” ami engem mindig nagyon felidegesít, de értékelni lehet a termékeket és a szolgáltatást is, amit bírok.
Aranyos tőlük, hogy mindig küldenek a csomaggal egy-két apró ajándékot: én egy CC krém és egy arcmaszk (szerk. – arclemosó) tesztert kaptam.

Magamnak egy rúzst és két körömlakkot választottam. A rúzs egyértelmű döntés volt számomra, mert olyat kerestem aminek nem teljes a fedése, de nem is csak egy színezett hidratáló, és ez éppen olyan. Szerintem tökéletes lesz természetes sminkekhez. Hidratál, de több rétegben erős színt is fel lehet építeni A csomagolása pedig annyira aranyos, hogy ezért is régóta a kívánságlistámon volt. Egyébként kellemes, rózsa illata van.
Ha ti is rendelnétek, legyetek körültekintőek, mert hamisítják az Etude House sminkjeit is. Ha nincs rajta magán a rúzson is a logó, akkor biztosan hamis darab!

A két körömlakkról: az egyik egy színezett ápoló lakk. Állítólag képes alatta lélegezni a köröm (amit én egy hülyeségnek tartok). Azt reméltem ez is olyan sheer lesz, mint a Kiko lakkjaim, de nem. Viszont ennek ellenére is nagyon tetszik, mert nagyon jó nude színe van. Pont olyan, mint az én bőröm, amivel eddig nem nagyon találkoztam. Két rétegben fed és átlag idő alatt szárad. Fedőlakkot nem használtam rá, mert úgy gondolom, hogy úgy értelmét vesztené, ha mégis igaz amit ígér.
A körmeim épp mostanában elkezdtek szétválni – ez bár ritkán, de elő szokott jönni nálam, talán a hideg miatt. Így ha még hatásos is lesz ez a “gyógylakk”, akkor tényleg nagyon jó vétel volt.

A másik körömlakk pedig egy gél hatású fedőlakk, ami extra csillogást és egy szuper erős réteget ígér. Eddig csak egy körmömön próbáltam – elég lassan száradt, ezért sikerült belenyúlnom, úgyhogy még egyszer tesztelnem kell, és majd akkor mondok róla véleményt.


Let’s start with the fact that I found another brand which has totally chaotic informations about it’s animal testing policy. I’m trying to boycott every non-cruelty free brand since early spring, but sometimes it just feels like I have amnesia or something. It happened a few times that I ordered a make up product without checking the company’s animal testing policy first.

Of course I’ll use my non-cruelty free make ups, because I think it would be such a waste to throw them out. But if I’ll show you somthing like this here on the blog, I’ll warn you.  And from now I’ll be even more careful. Even if it feels so bad that I won’t ever buy a new MAC lipstick, and that I have to check every drugstore product twice… but luckily I can still buy my favorite nail polishes!

So Etude House is a korean beauty brand. They’re selling their products in china which means they are obliged by the law to test their products on animals. Otherwise it’s a very popular brand in Asia and amongst beauty bloggers. Their products are really high quality.

I ordered from KollectionK, which is a South korean site, selling a only korean stuff. I completed my order on the 8th of October which means it took exactly 3 weeks for the package to get here. Which is a pertty long time, I think. Otherwise I liked the site, you can review the products and the service. Although a lot of stuff were “Out of stock” which always makes me a bit angry.
They always sens some small gifts, I got a CC cream tester and an Acne Foan Cleanser tester.

I ordered a lipstick and two nail polishes. The lipstick was a pretty obvious choice, I was looking for a not very opaque nor sheer lipstick which I can use for natural make ups, just for a hint of color. It smells like rose, and it’s pretty moisturizing, but you can build up a color. And the packaging! It’s so cute I can’t even handle! To be honest, this was the main reason this lipstick was on my wishlist for a very long time.
If you’re about to order an Etude House lipstick, be sure you’re not paying for a fake. Because yes, there are a lot of replicas on the internet. If yours doesn’t have the E on the lipstick itself, it’s probably not genuine.

About the nail polishes: the first one makes your nail slook healthier. It’s colored and has a rich protein, so it corrects your nails while allowing your nails breathe (which makes no sense I think). I tought it is sheer, you know, I love sheer nude nail polishes, but it is not. But I love it’s color, it matches my skin perfectly.
It’s opaque in two coats, the drying time is average. I didn’t use a top coat, I think it’s not intended to be used with top coat.
My nails started to peel – sometimes it happens to me, even if it’s pretty rare, I think it might be caused by the cold weather. So if this nail polish will help my nails to be healthier, it was a great deal.

The other nail polish is a gel look top coat. I used it only on one finger. It seemed to dry very slowly and I smudged it, so I’ll have to test it again.

etudehouse 074 etudehouse 047 etudehouse 048 etudehouse 054 etudehouse 058 etudehouse 134

Kattints a képre a teljes mérethez!

Etoinette Crystal Shine Lipstick in PPK005
Help My Finger, Color & Correct Nails
Help My Finger Art Gel Coat

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s