Intensae swatches – I have a new favorite brand!

Read the english version below!

Ha minden jól megy – és remélem így lesz – akkor, mire ez a bejegyzés publikus lesz, én már Münchenből Szófiába fogok tartani, úgyhogy itt megjegyezném, hogy szívesen veszek minden javaslatot arra nézve, mit lehet ilyenkor Szófiában csinálni. Érdekel mindenféle látványosság, rejtett kincs, szuper bolt, étel, MINDEN.

Na de vissza a témához: az Intensae számomra viszonylag új márka: nem rég óta ismerem, és még nem próbáltam ezelőtt soha. Pedig érdemes lett volna. Íme az ízelítő:

intensae 046 intensae 044 intensae 038

Három színt választottam, olyanokat, amilyeneket amúgy is kerestem: a feketébe hajló sötétkék régóta hiánycikk volt a készletemben. A rétegenként egyre sötétebb, új arcot öltő mélybordó a piCture pOlish Vampire óta az egyik kedvenc körömlakk típusom (korábban is kedveltem, az Avontól is volt ilyenem, na de azért a Vampire!…). Ősszel és télen, vagy amikor egy kis szexiséghez van kedvem, még szívesebben nyúlok utána. Az érdekes és sokféleképpen felhasználható fedőlakkokat pedig mindig is szerettem.

Általánosságban elmondhatok annyit, hogy a design gyönyörű, letisztult, épp ahogy szeretem, bár a henger alakú üveget én egy kicsit már unom. Az ecset átlagos, a formula azonban fenomenális: a lakkok könnyen kenhetőek, az átlagosnál kicsit gyorsabban száradnak és tartósak (de hát fedőlakk nélkül nincs is manikűr, ugye, szóval az utóbbi kettő nálam sosem szempont.). De ami a legjobb, elképesztően fényesre száradnak. Fedőlakk nélkül. És hát kinek mi, de mint tudjátok, én a krém lakkok szerelmese vagyok, így engem a színek is elkápráztattak. Ja, és még valami: olyan jók a neveik, nem?!

Mantra

Nagyon-nagyon-nagyon sötét kék. Nagyon. Épp egy fokkal sötétebb annál, mint amilyet szerettem volna. De valójában így is tetszik. Az üvegben feketének látszik, egy rétegben egyértelműen kék, azonban csak két rétegben fed egyenletesen, így pedig már újból szinte fekete. Azt hiszem, a PP Hope alá fogom használni, mert az meg sötétebben tetszene jobban.
Ahogy a többire, erre is igaz, hogy élvezet felkenni, vakítóan fényesre szárad, más lakkokhoz képest rövidebb idő alatt. A képeken nincsen rajta fedőlakk.

intensae 003intensae 008  intensae 007

Irreverent

Hmmm…. ahogy mondtam, már korábban is szerettem a rétegről rétegre sötétedő bordó lakkokat, de most olyan ponthoz érkeztem, amikor új kedvencet kell avatnom: az Irreverent lenyomta a PP Vampire-t. Ami nagy szó, mert eddig nemhogy a márkától, de az egész gyűjteményemből ez volt az egyik kedvencem. Kettő réteggel lehet vele elérni azt a hatást, amit a Vampire-rel csak hárommal. Vagyis majdnem dupe-ok, csak az Intensae jobb.

intensae 010intensae 014 intensae 017

Lássunk egy kis összehasonlítást:

intensae onecoat twocoats threecoats

Infinity

Az Infinity egy olyan fedőlakk, amilyennel korábban nem nagyon találkoztam. Valahol a glitter és a flakie között van, legalábbis szerintem. Azért mondom ezt, mert kisebb darabok vannak benne, mint pl. az ILNP flakie lakkjaiban, könnyebb szépen, egyenletesen felvinni, de lemosni – ugyan épp csak egy fokkal, de – nehezebb. Kinézetre pedig én nem tudnék ugyanilyen lakkot mondani, sőt, talán hasonlót sem. Titeket emlékeztet valamire?

A lakk fedőlakk nélkül, illetve matt fedőlakkal:

intensae 030 intensae 031intensae inf

Az Intensae termékeit ITT találjátok, a márkáról pedig ITT olvashattok bővebben. Remélhetőleg rövid időn belül nail art-outfit bejegyzés is érkezik velük, ihlet az már van!

Kattints a képre a teljes mérethez!


If everything’s going fine, I’ll be on my way from Munich to Sofia when this post goes from scheduled to published. So I’m thankful for any ideas what to do/see/eat there! I’m interested in monuments, buildings, cool shops, hidden gems, food, EVERYTHING

But back to the topic: Intensae is a pretty new brand on my horizon. I don’t know it for a long time, and I’ve never tried their products before. And I didn’t know what I was missing! A small teaser:

intensae 046 intensae 044 intensae 038

I chose three colors, which I was looking for anyway: the so-dark-it’s-almost-black-deep-blue was a big hiatus in my collection. The deep bordeaux which gets darker with every coat is one of my favorite nail polish types since PP’s Vampire. (I mean I had nail polishes like this before, but Vampire… it’s just so good.) In autumn and winter or when I need something sexy on my nails I definietly go for a shade like this. And I’ve always liked interesting, ‘looks good on almost every color’ top coats.

The design is beautifully minimalistic, just how I like it, although barrel shaped bottles are a bit boring in my opinion. The brush is ordinary, but the formula is just wonderful: it’s very easy to apply the nails polishes evenly, they dry a bit faster then the average and they’re pretty long lasting. (But as I always use top coat, the last to doesn’t really matter for me.) They’re are also opaque in two coats, which made me curious about the lighter colors from the brand. The best part is that they are very shiny. Without a top coat. And you know, I just love cream nail polishes, so I’m also amazed by the colors. And one more thing: how awesome are their names?!

Mantra

Very, very dark blue. Very dark. Just a bit darker than I wanted. But I like it anyway. It looks black in the bottle, in one coat it’s definietly blue, but it’s almost black again in two coats. I think I’m gonna use it under PP Hope, ehich is a bit lighter than I want it to be. It’s a pleasure to paint my nails with this nail polish, it’s very shiny, and dries quicker than the average. There’s no top coat on the pictures.

intensae 003 intensae 008 intensae 007

Irreverent

Yep, I have a new favorite dark bordeaux nail polish. Irreverent just beat Vampire. Which is a thing, because it was one of my favorite nail polishes. Not from the brand, but out of my whole collection. Vampire is a three coat polish for me, and you can achieve the same look with Irreverent, but in two coats. Which means they’re almost dupes, except that Irreverent is better.

 intensae 010 intensae 014 intensae 017

Let’s see a comparison: intensae onecoat twocoats threecoats

Infinity

Infinity is a very unique top coat, I think. It’s somewhere between flakie and glitter finish. There are smaller chunks than in a flakie polish, and it’s easy (or even easier?) to apply evenly, but it’s harder (just a tiny little bit) to remove. And I think I don’t know any similar nail polishes to this one. Do you?

With and without matte top coat:

 intensae 031 intensae 030 intensae inf

You can buy Intensae products HERE, or read more about them HERE. And I’m coming with a nail art-outfit post featuring these nail polishes soon!

Kattints a képre a teljes mérethez!

Advertisements

4 thoughts on “Intensae swatches – I have a new favorite brand!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s