What’s in my bag – winter edition

Télen nem csak a táskám külseje, de a tartalma is egészen átalakul a nyárihoz képest. Külsőre újból előkerülnek a szőrme clutchok, nehezebb, puhább, kötött anyagok, belülre pedig csupa hidegben praktikus dolog kerül. Elég rég volt már hasonló bejegyzés, de gondoltam, most újból aktuális lehet.

Egyrészt ugye az említett szezonváltás miatt, másrészt mert az egyik kedvenc hazai tervezőm hirdetett egy Instagram versenyt, amelynek ez a témája. Nagyon hálás lennék, ha egy lájkkal hozzájárulnátok az esélyeim növeléséhez, ezt pedig az alábbi linken tehetitek meg:  https://instagram.com/p/_FXge0q68U/

És most vissza a témához. Remélem hasznotokra lesz pár tipp!

Hideg ellen

Én borzasztó fázós ember vagyok. De tényleg. Rendszerint vacogok a tanórákon, nem bírom, hogy egy helyben kell ülni. Az ablakot meg persze ki kell nyitni, mert friss levegő nélkül nem fog az agy… így én szoktam hordani magammal

 • egy plusz zoknit (főleg ha bokazokniban megyek)
 • egy sálat – ha az úton nem veszem fel,akkor átvetem a táska pántjai alatt, és bent a hátamra terítem.
 • esetleg zsebmelegítőt -az én tavalyi darabom sajna már nem működött, így kidobtam, de egyre több helyen lehet kapni, szerintem nagyon kis praktikus. És ajándékba is tök cuki!
 • szintén a hideg ellen védő kategóriába tartoznak nálam a szájápoló termékek: mindig van nálam legalább egy hidratáló.

mypetrity 025 2

Minden más

A többi dolog tulajdonképpen állandó és nem is túl érdekes, de azért ejtsünk rólunk pár szót:

 • iPhone kábel/töltő – nemrég egy rövid időre egy barátomnál maradt a töltőm, és amíg visszaszereztem, vettem tartaléknak egy másikat. Persze nem gyárit az Apple boltból, mert az valami röhejesen drága. Helyette a BestByte-ban szereztem egy lapos lightning kábelt, szürke színben, mindössze 2000 forintért. A márkája azt hiszem iTotal, és remekül szuperál! Csak ajánlani tudom.
 • Kindle – mivel szeretek olvasni.
 • Balea Sensitive mini dezodor – ugyan nem vagyok izzadós, de feledékeny igen: sokszor kimegy a fejemből reggel a parfüm, vagy még a dezodor is, és azért jó, ha van egy vésztartalék. Ez pedig elképesztően jó baba illatú, már többen is dicsérték rajtam. Ráadásul olcsó, és a DM termékeit nem tesztelik állatokon.
 • Pénztárca – ez rejti a valódi kincseket: körömreszelőt, mini tükröt, rágót, bérletet, kártyákat, iratokat, pendrive-ot, PÉNZT.
 • a kis zsebekbe (a Petrity táskáimnál a clutch részbe) kerülnek azok az apró dolgok, amik jó, ha kéznél vannak: fülhallgató, hajgumi (amire már nincs is szükségem;D), zsebkendő, toll, a fent leírt szőlőzsír vagy rúzs, néha a telefonom, amikor nem a kezemben, vagy a zsebemben van.

mypetrity 027 2

És van még valami, amit minél hamarabb szeretnék beszerezni: egy úti töltő. Már nagyon rég nézegetem őket, de nem akarok se túl drágát, se kínai gagyit venni.

Kattints a képre a teljes mérethez!


 

My bag changes in winter. Not only on the outside, but on the inside as well. I use fur clutches and heavier, softer, fluffier materials in this season, and put things in it that are useful in chilly weather. I wrote a similar post pretty long ago, so I guess it’s the right time to do it again.

Also because one of my favorite hungarian designers runs an Instagram competition where this is the subject. I’d be very happy if you could help me with a like on this link: https://instagram.com/p/_FXge0q68U/ Thank you!

So back to the topic. I hope you find some of these tips useful!

Baby it’s cold outside

I’m freezing all the time, especially in school where we have to sit in one spot for hours. And there’s always an open window, because our brains need fresh air… so I always have these in my bag:

 • a plus pair of socks (very helpful, especially when I’m wearing invisible socks)
 • a scarf/stole – even if I don’t put it on outside, I take one with myself on my bag, I just put it under the handles. I can always lay it on my back when I feel cold.
 • maybe a pocketwarmer – I see these cute little things in more and more shops. Very useful and also good as a cute gift!
 • and also against cold and wind, a lip balm.

mypetrity 025 2

Everything else

These things are always in my bag, but let’s check them quickly.

 • iPhone cable/charger – I left my original cable at my friend’s house and until I got it back, I bought a new one. But not an original in the Apple shop, because those are ridiculously expensive. I bought a flat grey one in BestByte. It’s from the brand iTotal and it’s awesome! and only costs about 5 bucks.
 • Kindle – because I love to read.
 • Balea Sensitive mini deo – I don’t sweat a lot, but I forget things quite easily, so if I forget to use deo or perfume in the morning, I always have this with me. It smells sooo nice, I get compliments on it all the time. Actually it smells like a baby.
 • Wallet – this is where a lot of important things are. Like nail file, small mirror, bubble gum, pendrive, passes, cards and MONEY of course.
 • in the small pocket I put those things I use a lot or which I have to put out quickly. Earphones, tissues, scrunchies (which I don’t even need anymore;D), and my phone if it’s not in my hand or in my pocket.

mypetrity 027 2

And there’s one more thing I would really like to purchase as soon as I can: a powerbank. It would be so useful, but I don’t want to buy a too expensive, neither a bad quality one. Do you have any advice?

Kattints a képre a teljes mérethez!

Advertisements

2 thoughts on “What’s in my bag – winter edition

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s