DIY matte top coat

Read the English version below!

Ezt a technikát  – vagy minek nevezzem – nem én találtam ki, de annyira jól működik, és olyan jól jött a minap, hogy arra gondoltam, érdemes róla írni pár sort. Csak hogy terjesszem az igét.

Szóval vannak bizonyos elképzeléseim, amik mellől egyszerűen nem tudok tágítani. Ha egy bizonyos kinézet az agyamba vésődik (akár láttam, akár kitaláltam),  addig “harcolok”, amíg el nem érem. Lehet szó sminkről, outfitről, körömről, vagy egészen más dolgokról. Tegnap ez épp a matt khaki manikűr volt, amiről úgy gondoltam, fenomenálisan állna az új körömformámon. Csakhogy a matt fedőlakkom (ami egyébként Moyra volt és tulajdonképpen kielégítette az igényimet) üvegének alján nehézkesen lötyögő maradék pár csepp már nem volt elég ahhoz, hogy egy értelmes manikűrt lehessen vele összehozni.

Mit tesz ilyenkor a kreatív (és makacs) körömlakk mániás? Felmegy Pinterestre és keres egy tutorialt. És íme.

Hozzávalók:

> Színtelen fedőlakk
> Kukoricakeményítő> Mini tölcsér

Az én alapom az Astor Already dry fedőlakkja, amire egészen eddig vallásos gyűlölettel tekintettem. A “Nagy Seche Vite Válság” idején vettem, úgy másfél évvel ezelőtt. (Ekkor egy csomó ideig hiánycikk volt a SV a Nailland-nél, és én így neveztem el ezt az időszakot, lol.) Nemhogy a nyomdázást elmossa, de a száraz alapszínt is! Förmedvény. Ezt azzal tudom “bizonyítani”, hogy mint látjátok, van egy csodás rózsaszínes beütése – mivel megpróbáltam felkenni egy piros lakkra, és tökéletesen leoldotta. Ami hiányzik belőle, azt mindenféle hülyeséghez pacsáltam el.

Ugyan az eredeti feladatát nem igazán látja el rendesen, ehhez a házibarkácshoz tökéletes. Mivel igen híg, még a kukoricakeményítővel sem lesz túl sűrű.

A Seche Vite utántöltőmhöz kapott fekete, mini tölcsérrel adagoltam bele a keményítőt, rázogatva, és próbálgatva, mikor mattul be eléggé. Az első képen láthatjátok, hogy kb. mennyi a leülepedett por az üvegben. Hát elég sok, de nem kell megijedni. Nektek is a folyamatos tesztelést javaslom, és nem próbálok meg belőni semmilyen arányt, hiszen ez a fedőlakk állagától is függhet.

És ennyi. Szuperül működik. És pont olyan jól néz ki ez a szín és finish a hosszú, négyzetes körmeimen, mint ahogy arra számítottam.


 

Ok, this idea is not my own, but it works so well, I had to spread it!

So, when I have an idea of how something should look like (it can be anything, a nail art, a make up, an outfit or anything else) I just can’t foregt it and I do everything to achieve that look. The same thing happened yesterday when I suddenly got the idea that my new nail shape would look amazing with a matt khaki color. But I ran out of matte top coat.

What does a creative (and stubborn) nail art maniac do? Searches for a tutorial on Pinterest!

You’ll need…

> Clear top coat
> Cornstarch
> Mini funnel

My base is Astor’s Already dry top coat which I hated until now. It not only  smudges stamping but also smudges the dry color on my nails… as you can see it has a bit of a pinkish shade. Yep, I tried to use it on a red nail polish, and this happened.

But it works perfectly with this technique since it’s very thin and won’t become too thick with the cornstarch.

I used my black mini funnel I got with my Seche Vite refill. As you can see in the first picture, I used quite a lot of the cornstarch. I was testing the polish the whole time wihle mixing, and I advise you to do the same thing. I can’t tell you an exact amount of cornstarch you should use because it also depends on you clear base.

That’s it! Works very well. And I think this color-finish combo looks gorgeous on my nails.

matte 001matte 002matte 003matte 007matte 006

IMG_1280

Advertisements

One thought on “DIY matte top coat

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s