My watch collection part I

Kiskoromban volt egy kék digitális Timex karórám, amit egyszerűen imádtam. Világított, és volt rajta stopper, meg időzítő (ezzel mértem, hogy meddig maradhatok lent a játszótéren), és vízálló volt, így még úszni is ebben jártam. Már akkor világos volt, hogy ez szerelem, és ez a szerelem azóta sem fakult meg.

Sőt, az utóbbi időben egyre több márkától, egyre több darabot szedtem össze a legkülönfélébb színekben és stílusokban. Sokan ki is kértétek a véleményemet róluk, ezért most leírom mindről, hogy mit gondolok, méghozzá őszintén. Haladjunk időrendben!

Michael Kors

Az újabb fellángolás a 18. szülinapom előtt, azaz kb. 4 éve jött el. A szüleim kitalálták, hogy órát szeretnének adni nekem. Ez egy időtálló ajándék, amire mindig emlékezni fogok, és amit bármikor kézbe vehetek, nézegethetek. Természetesen én választhattam ki, hogy megfeleljen a 18 éves koromban épp aktuális divatnak és az ízlésemnek, hiszen így valóban hordhatom is, és ezelőtt a korszakom előtt is emléket állít.

Név/típus: MK5020
Honnan jutottam hozzá? Az Arénában lévő LeFlashben vettük.
Mióta van meg? 2012. január.

Inkább ezüst párti vagyok, ha már választani kellene, ezért ezüst órát kerestem erre a jeles alkalomra. De valójában nem is kellett sokáig keresgélnem. Ez az óra mindenben tökéletes volt: a gyöngyház számlap és a néhány kő különlegessé teszi, de mégsem giccsessé. És a legvicesebb a dologban, hogy akkor még nem is számítottam rá, hogy ekkora divat lesz a MK óra. Ezt hordtam összesítve a legtöbbször.

A csomagolás: csodás sötétbarna dobozban van, mint az összes MK. Belül kis párnára lehet rátenni, van benne egy leírás, és én itt tárolom a kiszedetett szemeket is a szíjból.

Hogy szuperál? Egy baj van vele: a középső pöcök, amivel be lehet állítani, kijön, ha véletlenül túlhúzom. Emellett már kissé karcos a szíj, de ez természetes.

IMG_1455

IMG_1460

Név/típus: MK8286
Honnan jutottam hozzá? Az ÁrkádÓrától rendeltem.
Mióta van meg? 2013. december.

Egyértelmű volt, hogy azért kell nekem egy arany is, mivel nem nagyon szoktam magamon keverni a különböző színű fémeket. Ekkorra már divatba jöttek nálunk is a MK órák, ezáltal a replikák is megszaporodtak. Olyat szerettem volna, mi különleges, de nem giccses, és amit nem koppintanak agyba-főbe. Először én is meglepődtem, milyen nagy az átmérője, hát még a környezetemben élők. De el kellett ismernünk, hogy felvéve igenis tök jól mutat. Kissé maszkulin, de én imádom. Főleg a szíja tetszik, amelyben kisebbek a szemek, mint az ezüst testvéréében.

A csomagolás: hasonló az előzőhöz, de nem egészen ugyanolyan. A teteje sokkal nagyobb, a benne lévő hengerpárna széle kemény.

Hogy szuperál? Tökéletes, bár lényegesen kevesebbet hordtam, mint az ezüstöt.

IMG_1463IMG_1469IMG_1470IMG_1473IMG_1465

WeWood

Név/típus: Date Bézs
Honnan jutottam hozzá? A BP Shopban vettem.
Mióta van meg? 2013. augusztus

Ő a két Michael Kors között lett az enyém. Annyira szerettem volna szeretni! Rögtön kettőt vettem, egyet magamnak, egyet Pasinak, de sajna egyikünknek sem lett a kedvence… Pedig utánam vett egyet anya és az öcsém is, szóval eleinte tényleg tetszett. Egyébként kiszolgálás remek, a cég mindent megtett, hogy segítsenek a méretre állításban, cseréltek is egyet a 4 közül, ha jól emlékszem. Emelett azt is tudni kell, hogy minden megvásárolt óra után a cég ültet egy fát. És ez szerintem tök jó dolog.

A csomagolás: környezetkímélő, átlagos, de passzol az órához.

Hogyan szuperál? Először is borzasztó tortúra méretre állítani. Ezek a pöckök rémesen vannak megoldva. Nem tudom, azóta fejlődött-e ez a dolog, de remélem. Pasiénak betört az üvege egy kisebb eséstől, az enyémnek lejött a kapcsos része. Azóta egyikünk sem hordja.

IMG_1483IMG_1484

The Horse

Név/típus: Polished Steel / White Face with Rose Gold Indexing (szép, velős név)
Honnan jutottam hozzá? A hivatalos oldalról rendeltem. (Vám nem volt, de ezt ne vedd garanciának!)
Mióta van meg? 2015. május.

Sokáig szemeztem vele, aztán újból kezdtek egyre inkább divatba jönni a bőr szíjas órák, és nem tudtm tovább ellenállni. Szeretem, hogy nude, és szeretem, hogy különleges: egyszerre van benne ezüst és rose gold. A ház vastag, a szíj valódi bőr.

A csomagolás: amivel engem le lehet venni a lábamról, az egy kézzel írott levél. És ehhez a kis gyönyörűséghez volt! A doboza olyan “Acne Studios színű”, szép, de nem lélegzet elállító.

Hogy szuperál? Jól működik, de a szíj már jócskán megviseltnek látszik, pedig nem hordtam gyakran, mert nem sokkal utána elég sok órám lett hirtelen. A fém házon is van jó pár karc, főleg mert elég élesek a szélei, amit könnyű megsérteni.

IMG_1476IMG_1479IMG_1475IMG_1481IMG_1480

Hamarosan jön a következő rész.

img_1280

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s