My watch collection part II

Daniel Wellington

Név/típus: Classic York 40mm Silver
Honnan jutottam hozzá? A cégtől kaptam.
Mióta van meg? 2015. június.

Az első óra, amit ingyen kaptam, blogger program keretein belül. Nagyon rég ismertem már a márkát, híres divatbloggereknél már évek óta fel-fel bukkant, Instagramon rendszeresen belefutottam. De elég ambivalens érzéseim voltak vele kapcsolatban. Ami tetszett benne, az a NATO szíj, aminek a létezésével náluk szembesültem először, és ami szerintem üde színfoltot visz az analóg órák által nyújtott, komoly kinézetbe. Ami pedig nem, az a logójuk. Nem fogok kertelni, szerintem ronda. Kicsit olyan “kínai gagyi” benyomást kelt bennem, de nem tudom megmagyarázni, miért. Ezért sose fordult meg a fejemben, hogy vegyek magamnak.

Aztán olyan népszerű lett, hogy már nem különleges ékszerként, hanem egy sikkes személy gardróbjájnak alap kiegészítőjeként kezdtem rá tekinteni, és nekem is lett egy. És őszintén meglepődtem, mennyire pozitívan csalódtam benne. Minőségi, és letisztult. Szeretek márkás kiegészítőkre beruházni, mert bármilyen minimalista outfitet fel lehet velük dobni.

Az enyém ezüst, férfi méret, sötétbarna, nyomott mintás szíjjal. Nagyon szeretem ezt az összeállítást.

A csomagolás: a dobozától (csak úgy, mint a logótól) eleinte rosszul voltam. Nem hittem el, hogy valaki képes ilyen rondát tervezni. Míg a MK óráknál a sötétbarna színt stílusos, egyedi választásnak tartottam, náluk csúnyának és közönségesnek tűnt. Aztán megbarátkoztam ezzel is. Inkább csak átlagosnak tartom. Az viszont tök hasznos, hogy van hozzá kis tű, amivel a szíjat ki lehet cserélni.

Hogy szuperál? Imádom. Nem karcolódik, a szíj sokkal jobban bírja, mint más óráimé. Minden rendben eddig.

IMG_1486IMG_1489IMG_1493IMG_1494

Név/típus: Grace London 36mm
Honnan jutottam hozzá? A cégtől kaptam.
Mióta van meg? 2015. december.

Miután ilyen pozitívan csalódtam a cégben, persze, hogy részt akartam venni a karácsonyi óraosztásban is. Olyan modellt szerettem volna választani, ami nincs sok embernek, és a barna szíjhoz is ragaszkodtam, mert egyre több világosbarnát hordok. Ez az számlap nekem még sokkal jobban tetszik, mint az előző. A kontaktom kedvesen figyelmeztetett, hogy a szíj fém része nem egészen olyan, mint a házé: az előbbi fényes, az utóbbi matt. De ez engem nem zavar, mert olyan csodásak együtt. Persze a Grace London eredeti szíja is tetszik, csak kevésbé variálható. Egyébként a plusz szíjat külön dobozban küldik.

A csomagolás: ezt dupla dobozban kaptam, az egyik ugyanolyan volt, mint az előzőé, a másik egy fehér doboz, piros masnival átkötve, mivel a karácsonyi akció folyamán kaptam. Az is pluszpont, hogy a szíj külön tokban érkezik.

Hogy szuperál? Ezért is odavagyok. Főleg a szíj színét szeretem nagyon, de csak ezzel a házzal az igazi.

IMG_1492

Christian Paul

Név/típus: The Strand Marble
Honnan jutottam hozzá? A cégtől kaptam.
Mióta van meg? 2015. augusztus.

Képek alapján nekem annyira tetszett ez, hogy az csak na. Az, hogy full fekete, hogy nagy és persze hogy márványos. Élőben kevésbé impozáns… valahogy nem tetszik, ahogy a háttér nyomtatva van a számlapon. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem szeretem, csak azt, hogy benne nem pozitívan csalódtam. Ennek ellenére továbbra is szívesen nyúlok utána egy-egy monokróm, vagy nagyon minimál outfit mellé.

A csomagolás: amikor megérkezett, a dobozára Pasival együtt csak annyit tudtunk mondani, hogy “na, ez komoly”. Nagy, strapabíró bőrtok, direkt az órának kialakított habszivacs hellyel.

Hogy szuperál? A fentiektől eltekintve, ami ugye szubjektív, minden rendben van vele.

IMG_1502IMG_1500IMG_1504IMG_8431.jpg

Dyrberg/Kern

Név/típus: Privilega 338689
Honnan jutottam hozzá? A cégtől kaptam.
Mióta van meg? 2015. november.

Nagy kattanásom volt tavaly az aranyszínű “mesh” szíjas óra. És végre találtam magamnak egy márkát, ami igazán minőséginek tűnik, de nem jön szembe minden bloggernél. Utánrendelték nekem, és ha jól emlékszem, elég hosszú idő után, de sikeresen meg is érkezett. Ééés jött a csalódás: az óra gyönyörű, de a csattja rossz. Megpróbáltam méretre állítani (úgy kell, mint a Casio databank-eket), de nem tudtam bekapcsolni, ráadásul még a legkisebb méret is bő a csuklómra, a szíj vége pedig már ütközik a házzal, tehát sehogy se lehet kisebbre venni. Fogóval estem neki, és most bekapcsolható ugyan, de a csat teteje kissé eláll, és ez nagyon zavar. Ahogy elnéztem, a többi órájuk más, és ettől eltekintve tényleg jó minőségűnek tűnik – valószínűleg kifogtam.

A csomagolás: semmi extra, de kaptam hozzá szatyrot is a márka logójával, ami tetszik.

Hogy szuperál? A csaton kívül nincs más baja.

IMG_1509IMG_1506IMG_1513

Hamarosan jön a következő rész.

img_1280

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s