My first manicure with gel nail polishes

Ugyan gél műkörmöm már volt, gél körömlakkot sosem kértem rá, és itthon sem próbálkoztam vele, mivel nekem a napi körömfestés kikapcsolódás.

Azonban múlt szombaton a Diamond Nails eseményén jártam néhány másik bloggerrel együtt. Nem tudtam, milyen jellegű programra kell számítanomm így nagyon meglepődtem, és pozitívan csalódtam. amikor megláttam, hogy a reggelink mellé egy komplett gél manikűr szett és képzés jár.

Ott helyben elmagyarázták nekünk a gél manikűr elkészítését, a különböző eszközök és termékek használatát, sőt színes lakkokat és egy bödön kéz- és lábápoló krémet is kaptunk, meg egy mini Laura virágos rózsadobozt, amitől minden lánynak és/vagy Instagram függőnek instant orgazmusa lesz.

Én nem próbáltam ki ott a technikát, csak egy műanyag sablonon, mert – természetesen – az outfitemhez illő körmökkel érkeztem, és a napomnak akkor még korántsem volt vége. Meg egyébként is szeretem a kezdeti bénázásokat, felfedezéseket, lassú, megfontolt tempót itthonra meghagyni.

Vasárnap viszont hatalmas lelkesedéssel csaptam bele ebbe az új kalandba. Jókor jött ez a dolog, mert a körmeim még mindig a műköröm “mellékhatásait” nyögik. Egy be van törve, a többit pedig inkább hozzáreszelem, hogy kíméljem őket, amíg le nem nőnek picit. Tehát arra gondoltam, a gél lakkal kibírom egy-két hétig, addig sem acetonozom, piszkálom őket. Ebből természetesen az is következik, hogy nem fogom minden outfitemhez hozzápasszintani a körmeimet, és habár azt vallom, egy szép manikűr az outfit koronája, a pont az ijén, ésatöbbi ésatöbbi, azért talán ki fogom bírni.

A lépésekről nem szeretnék beszélni, de lefotóztam a DN saját prospektusának erre vonatkozó részét, mert szerintem nagyon hasznos.

Néhány tanácsom/tapasztalatom azonban már van:
Nagyon kell figyelni, hogy a lakk ne folyjon be a körömágyhoz, a köröm mellé, mert a bőrről leválik, és így könnyen le lehet húzni a körömről is.
Természetesen azonnal bele akartam vinni valami extrát, de eléggé felsültem: a képen látható kövek néhány órán belül megadták magukat. Kétféleképpen próbáltam őket rögzíteni: szín-fedő-kő-fedő és szín-kő-fedő kombinációkkal. Egyik se jött be. Legközelebb jön a szín-ragasztó-kő-fedő, és ha ez sem válik be, hát feladom.Pedig olyan szépike.
A fürdés közben felázott körmökkel óvatosan, mert könnyebben megpattan a széle, mint szárazon!
A függőlegesen, húsig betört körmömet is ügyesen, egyenletesen el tudtam vele rejteni, és így nem is olyan sérülékeny.

Nagyon szeretném kipróbálni a 03-as piros színt is, de van egy sanda gyanum, hogy még ezzel a remekül variálható, minden ruhához és bőrszínhez jól passzoló nude lakkal is a falat fogom kaparni, hogy végre átfesthessem…

Minen esetre engem lenyűgözött a Diamond Nails, és ez sem egy fizetett írás. Mindössze tudják, hogy bánjanak a bloggerekkel, és remélem, ebből arra lehet következtetni, hogy a vásárlókat legalább ennyire, ha nem jobban megbecsülik.


 

Although I had gel nails before, I’ve never used gel nail polish since I love to paint my nails everyday.

Then we attended a Diamond Nails event last saturday with a few bloggers. I didn’t know what kind of event it’ll be, and I was surprised and amazed when I realised we’re about to get a whole gel nail polish kit and training beside the lovely breakfast.

They explained the whole process and taught us how to use the tools. We also got 3 coloured polishes, a huge box of hand and feet moisturiser and a box of roses from Laura Virág (a trending flower shop in Budapest).

I didn’t try the technique only my own nails there, only on a piece of plastic nail, because I had a matching manicure to my outfit (of course) and the whole day ahead. Also, I like to keep the slow, clumsy first steps to myself.

But I was so excited to try it out on sunday! My nails are still weak after the fake gel nails, so it was just the right time to use gel nail polish on them so I won’t have to paint and then remove nail polish every single day and I can let them rest for one or two weeks. Of course it means I can’t make a matching manicure to every outfit, but it hopefully worth the effort. (But I still think that a perfect manicure crowns every outfit.)

Here are the steps in a nutshell:

 1. Sanitising
 2. Pushing back cuticles
 3. Shaping
 4. Mattifying with buffer
 5. Nail prep
 6. Base
 7. Color (as many coats as you need)
 8. Top coat
 9. Fixing
 10. Moisturising, oiling
 11. Removing

And I have a few tips and tricks based on my own experiences:
Keep the gel away from the cuticles while applying, because it’ll peel off from your skin and then from your nails.
I tried something extra immediately, but it didn’t go so well. The rhinestones you see fell off after only a couple of hours. I tried these combos: color-top coat-rhinestones-top coat and color-rhinestones-top coat. Both failed. I’ll also try to fix it with nail glue and then top coat, but if it also fails I’ll give up.
Be careful with your nails after having a bath or shower, they’re more sensitive when they’re poachy. 
I could even out and hide my vertically broken nail, so it’s also very helpful sometimes. Now it has time to heal and grow out.

I’d love to try color number 03 which is  lovely classic red, but it’s hard for me to not to get bored of this nice, variable, goes-well-with-every-skintone-and-outfit nude.

All in all I’m amazed with the service and quality of Diamond Nails, it was such a great experience and I tell you, this is also not a paid post. I just love how they esteem bloggers, and I hope they have the same attitude when dealing with their customers.

IMG_1831IMG_1837

On my nails…
Diamond Nails 33 & 2in1, rhinestones from eBay

img_1280

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s