All about basics

Mivel a géllak még mindig fent van a körmömön – bár a köveket leszedtem, mert nem akartak fennmaradni -, arra gondoltam, készítek egy bejegyzést csak basic darabokkal. Hiszen a körmöm is épp ilyen: tartós és nude, ez elég basic, nem?

Szerintem ezek azok a ruhadarabok, amik egy sikkes nő ruhatárából általában nem hiányoznak. Na nem azt mondom, hogy ezek nélkül nem lehet valaki divatos, mindössze arra gondolok, hogy ezekkel nem lehet hibázni. Még akkor sem, ha mindet egyszerre viseljük őket.

Since I’m still wearing the gel nail polish – although I removed the rhinestones -, I thought it would be just the right time to make a post with all basic pieces.

I think these are the clothes that every stylish woman owns. I don’t mean you can’t be fashionable without these, I’m only saying you can’t go wrong with these. Even if you’re wearing the together.

1. Ballonkabát

Ez a darab ihlette a bejegyzést. Karácsony előtt bementem a Mangoba, csak úgy, tátani a számat. Aztán tényleg el is tátottam. Ott volt ő: a tökéletes ballon. Az anyaga szuper, a fazonja tökéletes, a zsebe mély, méretben pont jó. Arra gondoltam, ez lenne az az időtálló darab, amit még 40 évesen is hordanék. De otthagytam. Mert még leértékelve is 20ezer volt, és karácsony előtt, az ajándékvásárló körutam közepén ezt valahogy nem tudtam bevállalni. Egyébként hozzá kell tenni, hogy én még soha semmit nem vásároltam a Mangoban. Nem azért, mert sose tetszik semmi, de valahogy ami tetszik, azt mindig túl dárágnak találom… szóval egy hete, mozizás előtt is betértem, mondván “áh, úgysem lesz már itt”. De ott volt. És olcsóbb is lett. Egy mázlista vagyok.

Trench coat

This one inspired the whole post. I went into Mango a few weeks before Christmas just to look around. And there was this coat. The perfect trench. The material was great, the style was beautiful, it had deep pockets and the size was perfect. I thought it could be the coat I can wear for decades. But I left it there. It was too pricey. Even on sale. Btw, fun fact, I’ve never ever bought anything in Mango. It’s not that I don’t find anything, but everything seems to be too expensive.
So we went to the 
theatre last weekend I was like “ok, I’ll check Mango, although I know it’s not gonna be there”. But it was! And it was cheaper! I’m so lucky.

IMG_8334 2IMG_8361 2

2. Klasszikus farmer

A most hódító mom jeans-nek keresztelt fazon szerintem eléggé a Levi’s 501-re hajaz, ami nem véletlen. Ez egy olyan időtálló nadrág, ami újra és újra visszatér, tehát sosem árthat, ha befektetünk egy ilyenbe. Főleg, ha a H&M-nem leértékeléskor 3000 forintba kerülnek…

Classic Jeans

The oh-so-fashionable mom jeans cut is pretty similar to the classic Levi’s 501. Which means, it’ll never go out of style forever, so you can buy one anytime. Especially when they’re on sale in H&M.

IMG_8372 2IMG_8384 2

3. Fehér blúz

Lehet maszkulin, vagy kifejezetten nőies, mindenkinek kell egy! Ez tényleg olyan. Miden alkalomra fel lehet venni, és jól lehet hozzá kiegészítőket válogatni, szinte minden megy hozzá.

White blouse

No matter if it’s masculine or feminine, everyone needs one! Good for any occasion, and almost every accessory and jewellery match with this.

IMG_8416 2

4. Chelsea csizma

Akár klasszikus, akár magasított talpú, ősztől tavaszig hordható, és szintén jól variálható.

IMG_8486 3IMG_8473 2

5. Óra

Ez persze emberfüggő, van aki nem kedveli, hogy valami folyton van a csuklóján. De ha egyszer megszokja az ember, akkor mindig keresni fogja, hiába a modern technika. Bennem is megmaradt a reflex, hogy a csuklómra nézzek, még ha néha napján el is felejtek felvenni egyet. A most legnépszerűbb márka szerintem egyértelműen a Daniel Wellington. Már korábban is említettem, hogy az én fejemben ez a márka már inkább alap darabnak számít, mintsem unalmas, tucat holminak. 

Watch

Once you get used to the feeling that something is constantly on your wrist, you’ll never ever give up this ‘habit”. I always look at my wrist even if I forgot to put one on. The most popular brand is definitely Daniel Wellington right now. I think it’s more like a basic piece in a chic person’s wardrobe than a boring fashion trend.

IMG_8512 2

6. Designer táska

Lehet az akármilyen pici, bármit fel tud dobni. Persze jól meg kell fontolni, milyen típusra és márkára ad ki egy kisebb vagyont az ember, és az sem számít, hogy hol veszi meg. Megint megemlíteném a Vestairie Collective oldalát, ahol használt designer cuccokat lehet vásárolni. Az eredetiségüket természetesen ellenőrzik! Innen van az én Acne táskám is.

Designer bag

No matter how small it is, it can freshen up any boring outfit. Of course you have to think twice, which brand and style to choose to spend so much on. And it’s also very important where to buy. I’d like to mention Vestairie Collective again. You can buy second hand designer stuff here, and they’re all 100% genuine. I bought my Acne bag here.

IMG_8504 2

7. Tűzpiros rúzs

Nem kell magyaráznom, ugye?

Red lipstick

No need for explanation.

IMG_8438 2

A sál, amivel az egész szettet feldobtam egy kicsit, véleményem szerint pont nem alap darab. Vékony, ami mostanában talán még nincs igazán felkapva, de nekem nagyon tetszik, és biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben az ehhez hasonlóak lesznek trendik.

The scarf I wanted to make this outfit a bit more interesting with is not exactly a basic piece, I think. Thin, which is not a trend right now, but I bet it’ll be soon.

 

I’m wearing…

Mango trench coat, H&M mom jeans, Bershka blouse, Deichmann boots, Daniel Wellington watch, vintage scarf, Acne Studios Laurie bag

img_1280 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s