The ultimate breakfast for a fashionista

Ha megkérdeznék tőlem, melyik az a minta, ami manapság minden divatkedvelő otthonában megtalálható, akkor tuti azt mondanám: a márványminta! Nekem is van már tálkám, ruhám, asztalom, ékszerem. Most arra gondoltam, valahogy belecsempészem a húsvéti asztal ételeibe is, méghozzá ehető formában: márványos főtt tojásokat fogunk készíteni!

Valójában enyhe túlzás ezt a posztot receptnek nevezni, sokkal inkább a DIY kategóriába sorolnám, annak ellenére, hogy étellel kell dolgozni, mivel inkább annak a kinézete az, ami különleges.

Ami kelleni fog:

 • tojás (nahát)
 • fekete ételfesték (vagy sok piros és zöld)
 • mustár
 • majonéz
 • worcestershire szósz
 • só, bors, rozmaring

A recept valójában egy sima kaszinótojás (na jó, picit másképp fűszerezve), ezért kezdjük az érdekesebb résszel: hogyan lesznek márványosak a tojik?

Először el kell készíteni a főtt tojásokat a szokásos módon: 10-12 percig forraltam őket, hogy biztosra menjek. Aztán fogtam, kiszedtem őket a vízből, és berepesztettem a héjukat. Mindenféle irányú és nagyságú repedést ütöttem rá, ahogy épp jött. A megmaradt vízbe beleraktam az ételfestéket, és visszapottyantottam bele a tojásokat. 10-15 percre hagytam hűlni az erélyen, majd behoztam, és óvatosan, papírral bélelt tálra szedtem ki őket. Vigyázzatok, mert ez a lötty mindent összefog! És ekkor jött a csoda: szépen megpucoltam őket, és voilá, a repedésekbe behatoló víz szépen megfestette őket.

A lényeg meg is volt, innen már a fantáziátokra van bízva, mivel keveritek ki a sárgáját, és töltitek vissza. És félbevágtam őket, óvatosan kiszedtem a sárgájukat, majd fél ek. mustárral, fél ek. majonézzel, feldarabolt, friss rozmaringgal, két csepp worcestershire szósszal és egy kis sóval-borssal dolgoztam el a három sárgáját, majd szilikon habzsákba töltöttem és csillag alakú fejjel nyomtam bele a fehérjékbe.

Tudom, hogy nagyon haszontalan recept, de jó móka, próbáljátok ki ti is! Kellemes húsvétot nektek!


 

If someone asked me what is the most hyped pattern right now I’d definitely say marble. I have bowls and plates and clothes and jewelries and everything marble. And now I thought it would be fun to add something marble to the Easter table too. Yep, edible marble eggs!

To be honest, it’s not really a recipe, more like a DIY project.

You’ll need:

 • eggs (obvi)
 • black food coloring (or red and green mixed or something really dark)
 • mustard
 • mayonnaise
 • worcestershire sauce
 • salt, pepper, rosemary

The recipe is actually a simple devised egg recipe with some extra spices, so let’s starts with the fun part.

To make the eggs marble you should boil them first like simple boiled eggs (10-12 min). Then remove them from the water, and make some nice crackings on them just like the cracking in the real marble. Add the food colourings to the water and put the eggs back into it. Let it cool for 10-15 minutes. Remove the eggs from the coloured water and put them on some paper towel. Watch out it can paint everything! Peel them and voilá, the magic happened!

Now that you have some cool looking marble eggs, you simply have to cut them in half, and mix the yolk with half a tbsp mustard, half a tbsp mayonnaise, 2 drops of worcestershire sauce, some salt, pepper and chopped rosemary (these measurements are for 3 yolks). I put the mixture in a silicone icing bag and used a star shaped hole to fill in the egg-white again.

That’s it! I know it’s a bit useless, but it’s so much fun! Happy Easter y’all!

IMG_2821IMG_2813IMG_2807IMG_2818IMG_2805

Tojás alakú Evian // Egg shaped Evian – http://www.vizplaza.hu 🐣

img_1280

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s