My must-haves for summer 2016

Minden szezonban van pár olyan darab, amit úgy érzem, muszáj beszereznem, nincs ez másképp most sem. Mindig frissítem a ruhatáramat, de hozz kell tenni: semmit sem dobok ki, és vigyázok a ruháimra, így több, sőt sok-sok éven keresztül vissza tudok térni a kedvenc ruháimhoz – legfeljebb egy kicsit máshogy stylingolva, vagy átalakítva. Íme azok a dolgok, amiket én már beszereztem (vagy legalábbis már úton vannak felém), hogy 2016 nyarán is divatosnak érezzem magam.

There are always a few items I have to buy in every season. I always renew my wardrobe, but I really take care of my clothes, so I can wear them for many years. I might style them a little bit different from time to time, sometimes I even get them tailored, but I definitely wear them for a long time. So here are 5 of those things that I bought (or will buy) in this season.

  1. Birkenstock Arizona

Több éve szivárognak már be a köztudatba a “gyógypapucs” jellegű lábbelik, mint divatos kiegészítők. Nem csak azért tetszenek nagyon, mert jól néznek ki szinte bármilyen nyári outfittel, de hihetetlenül kényelmesek is. Két éve vettem egy hasonló Vagabondot, de mivel fehér, már kezd eléggé elhordottnak tűnni. Most rose goldban vettem egy Arizonát, még úton van, de mindeképp szeretnék beszerezni majd egy feketét is.
Egy fontos tipp: mielőtt utcára lépnél benne, és egy egész napot próbálnál meg benne lejárni, hordd egy kicsit otthon! Valóban nagyon komfortos, de kicsit szoknia kell a lábnak a kialakítását.

These “orthopaedic” looking slippers are fashionable accessories for a few years now. I have one from Vagabond, but they look a little bit buggy now, especially because they’re white. Now I ordered a rose gold Arizona and I’d really like to buy a black one too.
Quick tip: wear them at home for a couple of hours before going outside in them, because your feet has to get used to their sole.

 

Én innen rendeltem.

2. Nyitott hátú fürdőruha – open back swimsuit

Kismellű lányként már rég felfedeztem a nyitott hátú ruhadarabokban rejlő csodás hatást. Elöl mindent eltakarnak, mégis van bennük valami szexi, valami extra. Általában hátul nyitott ruhákat választok fontos, “kiöltözős” eseményekre is, például esküvőkre, elegáns estélyekre. Hát, most végre a a strandon is megjelenhetek egy ilyenben! Rengetegféle nyitott hátú fürdőruhát árulnak jelenleg, szerintem minden alkatra lehet találni legalább egyet, ami előnyös. Vannak, amiket még fűzös részletekkel is feldobtak, van olyan, ami elöl is ki van vágva, van fenéknél magasan felvágott, sőt még feliratosakból is lehet válogatni. Az én kedvencem elöl teljesen zárt, hátul pedig teljesen nyitott. Letisztult, sima pántos. És mivel mell helyett nekem inkább fenékből jutott, azt sem bánom, ha magasan ki van vágva a fenék résznél. Legjobban a fekete tetszik, de már rendeltem egy fehér is, és nagyon gondolkozom rajta, hogy egy pirosat is beszerezzek – tiszta Bay Watch lenne.

As a flat chested woman I love open back dresses. They cover everything in the front, but still have something sexy, something extra. I usually choose open back pieces for dressy occasions such as weddings and elegant dinners etc. Well, I can finally wear them on the beach as well! There are so many different styles in the online stores, I bet every women can find a the right one for their shapes. There are lace-ups, deep Vs (even in the front), high side cuts, and even text printed ones.
My favorite is the most minimalistic: black, all covered in the front, deep cut in the back. And since I have nice booties instead of boobies, I don’t mind if it’s a bit brazilian-like. I also ordered a white one and I’m still thinking of buying a red too – would be love the Bay Watch look.

Ez az én személyes kedvencem, de pl. ASOS-on is rengetegfélét találhattok.

3. Hátizsák – backpack

Mivel gerincferdülésem van, jó néha kímélni a hátamat, és ahelyett, hogy sima, az egyik oldalamat jobban terhelő kézitáskát hordanék, inkább felkapnék egy hátizsákot. Már februárban, a szülinapomra kértem egy full fekete Herschel Supply Co. táskát, és bár azóta sem mutattam meg nektek, nagyon szeretem. A laptopomnak külön bélelt hely van benne, és nagyon jól néz ki. Igérem, nemsokára lesz vele bejegyzés! Viszont azóta is gondolkozom rajta, hogy kéne nekem még egy hátitási… esetleg valami szép, nyári színben. Még nem tudom, pontosan milyen, de összeválogattam párat, amivel ti sem fogtok mellé!

I have scoliosis, so I really like to change my simple handbags to a backpack time to time. I got one for my birthday back in February fro Herschel Supply Co., a black Little America, and I love it, even though I haven’t showed you yet. I promise, I’ll make an outfit post with it! It has a separate sleeve for my laptop, which is great, and I love how it looks. But I’m still thinking of buying an other backpack. Maybe in a nice summery color? I don’t know, but here are some beautiful backpacks I’d definietly recommend to you.

Nude-márvány hátizsák a Zoephobictól, fekete Little America a Herscheltől, Fjallraven Kankenek az Uptostyle-ról.

4. Összeillő alsó-felső szett – coordinates or two piece outfits

Ezt hogy lehet értelmesen megfogalmazni magyarul? Na mindegy, tudjátok, mire gondolok, ugye? Két éve szó szerint kettévágattam egy ruhát, hogy legyen egy ilyen szettem, mert akkor még alig lehetett valahol kapni, azóta szerencsére elárasztották a webshopokat. Boltban még mindig ritkán találkozni velük, bár én teljesen véletlenül vettem egy szürke, hasvillantós felsőt a H&M-ben, ami pontosan olyan, mint egy szoknya, amit meg a Bershkában vásároltam… és csak pár napja jöttem rá erre.
Azok is tetszenek, amelyeknél összeillő a top és a szoknya vagy a nadrág, de azok a szettek is nagyon jók, amelyeknél az alsórészhez egy kabát, blézer, vagy hasonló “felülöltöző” jár. Elő is vetettem a régi kosztümöket anyával, sőt, az anyósomtól is kaptam egy ilyet.

I literally cut a dress in half two years ago to get a two piece outfit. Fortunately, you can find a lot of coordinates now in online stores. It’s still hard to find these in stores (at least in Hungary), although I accidentally bought a matching crop top and skirt in H&M and Bershka.
I like both the sets with a matching top (e.g. a crop top) and bottom (skirt, pants, short etc.) or either the sets with a bottom and a jacket or cardigan or whatever. So I asked my mom to find her old suits on the attic and I also got one from my mother-in-law.

Bőséges a választék a Sabo Skirtnél, Aliexpressen is érdemes nézelődni, ezt az oldalt pedig mindenképpen ajánlanom.

5. Combcsizma – over the knee boots

Nem kifejezetten nyári darab, azért került bele mégis a felsorolásba, mert VÉGRE ÉN IS BESZEREZTEM EGYET. Na jó, meg azért is, mert mivel nincsen szezonja, most olcsóbban lehet ilyet venni egy csomó helyen. Volt már nekem egy hosszú csizmám, méghozzá Vagabond, de sajnos nem feszül rá a lábamra, nem az a fazon, amit olyan rég óta keresek már. Pár napja azonban megérezett az, amire úgy vágytam.

It’s not a summer piece, but I have a good reason to put it on this list, because I FINALLY HAVE ONE. OK, jk, the reason is that these type of boots are a bit cheaper now since they’re not seasonal right now. I have one from Vagabond, but it’s not tight enough so I bought another from Public Desire, and it’s perfect.

Ez az enyém, de itt is megéri körülnézni.

 

img_5400

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s