From Budapest with love

Már többször felbukkant a blogon egy márka, amiről még nem igazán ejtettem bővebben szót, pedig érdemes. Főleg most, hogy itt a nyár, és talán többet utazunk, mint évközben.

Saját tapasztalatból tudom, milyen nehéz kitalálni olyan ajándékokat, amelyek Magyarországra jellemzők, de nem halál unalmasak. Nekünk például Amerikában élnek rokonaink, akikkel rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, és időről időre próbálunk olyan dolgokat kitalálni nekik, amely felidézi bennük az eredeti hazájukat, náluk nem kapható és még ötletes is. Nos, azt hiszem, a Cinq Filles most egy időre levette ezt a terhet a vállunkról.

Kínálatukban olyan édes kis apróságok szerepelnek, mint az akácméz, lekvár, jegyzettömbök, illatos gyertyák, de a legfőbb  specialitásuk, és személyes kedvenceim, az édességek. Természetesen olyan kiszerelésben, amely könnyedén befér a bőröndbe. Mindezeket ízléses dobozokban árulják, melyeket kiürülésük után tárolókként használhatunk, és amelyeket külön is meg lehet vásárolni. Az édességek azért tetszenek nekem annyira, mert bármilyen korú és nemű személy számára lehet közülük választani, és eredeti, magyar receptek alapján készülnek. Van kókuszgolyó, csokoládéba mártott magvak és aszalt gyümölcsök, karamell, de még pehelycukor is.

Termékeiket megtaláljátok a webshopjukban, valamint reptereken, pl. a Liszt Ferenc repülőtéri Heinemannban.

Remélem nektek is hasznos lesz majd ez a kis szösszenet!


 

You might have seen this brand here on the blog, but I’ve never wrote about it as much as I think it deserves. But now as summer is here and a lot of tourists come to Budapest, and many of us are going abroad for a holiday, it’s just the right time to talk about this them.

I know how hard it is to buy good Hungarian souvenirs which are not boring as hell. A part of our family lives in the US and it’s so hard to buy them gifts. I’m always looking for something that is typically Hungarian, reminds them to their origins, but is not sold in the US. Well, I think Cinq Filles just made my life a whole lot easier.

They are selling Hungarian souvenirs with a whole new design. They have jam, honey, notebooks, scented candles and my personal favourites, a variety of Hungarian sweets such as fudge, coconut balls, chocolate covered nuts and dried fruits, and even candy flakes. They’re all coming in cute little boxes that easily fit in your luggage, and you can reuse them as home decorations. 

You can find their products in their online shop, and at airports such as Budapest Airport in Heinemann duty free store.

IMG_0043www.GIFCreator.me_9t0smLIMG_0034IMG_0040

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s