In Cannes

A második nap fantasztikus volt, a meccs hangulata még engem is teljesen magával ragadott, pedig nem is szeretem a focit. Végigvonultunk Marseille kikötőjéből a stadionig, pont a menet közepén. A meccs is elképesztő volt, és nagyon örülök, hogy ott lehettem egy magyar gól euforikus pillanatában. Habár volt két dolog, ami számomra kissé beárnyékolta a napot. Az első az a hanggránátok használata, amit én normál körülmények között sem értek, és szerintem csakis piromán, feltűnési viszketegségben szenvedők játszadoznak vele, de egy ilyen kaliberű eseményen, ráadásul Franciaországban, állandó terrorkészültség mellett MIÉRT? Miért kell??? A második pedig az, hogy a meccs kezdetekor tőlünk 15-20 méterre rosszul lett valaki és az első 20-25 percben csak arra tudtam figyelni, hogy mikor hagyják abba az újraélesztést, és hogy ugye nem azért fejezik be, mert már nem segíthetnek… egyelőre szerencsére nem cikkeztek róla, hogy haláleset történt volna, ezért remélem semmi baja sincs már az úrnak, és csak azért bosszankodik, mert lemaradt a mérkőzésről.

Összességében nagyon örülök, hogy én is bementem a meccsre, felejthetetlen élmény volt. Képeket természetesen találtok Facebookon és Instagramon.

A harmadik napra városnézést terveztünk Cannes-ban, egy kis medencézéssel bemelegítve. Még szerencse, mert elég vacak lett az idő, kicsit az eső is csepegett, úgyhogy azt az időt egy étteremben vészeltük át. Ez az outfit egy tipikus nyári városnézéshez éppen megfelelő. Kényelmes cipő, kistáska, könnyed ruha, mi alá én egy lenge rövidnadrágot is felvettem, mert kicsit rövidnek éreztem anélkül. A napszemüveg és az óra pedig nálam szinte elengedhetetlen.

Ebédre valami tipikus francia ételt szerettem volna, így csiga, kagyló, fehér bor és crème brûlée mellett döntöttem. Amikor kisütött a nap, felkerekedtünk, hogy többet lássunk a városból. A boltok többsége zárva volt, mivel vasárnap volt, de egy Ladurée-be azért sikerült betévednem…


 

The second day was amazing. The soccer match was an experience of a lifetime, and I don’t even like this sport. We marched through Marseille with the Hungarian fans. The game was also vers exciting, and I’m so glad I could be there in the euphoric moment of the goal. There were only two things I didn’t like. First, the sound grenades. I mean, I don’t like it in any situation , whoever plays with those must be a a pyromaniac attention-seeker, but in France, while there’re terror attacks every month… Seriously? And second, someone near us had to be revived for 20 minutes. He went unconscious around the first minute so I couldn’t really focus on anything else. I haven’t seen anything in the news about this, so I hope he’s alright now and his only problem is that he missed the match.

All in all I’m glad I could be there, I’ll definietly remember this forever!

On the third day we went sightseeing to Cannes after some warm up in the hotel pool.

It was a good idea because the weather wasn’t vers nice to us. It was even raining a little bit, but we found cover in a pretty seafood restaurant. I wanted to eat something French so I chose escargot, mussels and crème brûlée with white wine.

My outfit was perfect for sightseeing. A loose dress (with shorts under because I found it too short), comfy shoes, small bag and of course a watch and sunnies.

When the sun came out again we continued are trip through the city. Unfortunately it was a Sunday so most of the shops were closed but not Ladurée! Oh, I felt like I was in wonderland.


IMG_0249 2IMG_0298 2IMG_0252 2IMG_0294 2IMG_0317 2IMG_0358 2IMG_0318 2IMG_0344 2IMG_0377 2

I’m wearing…
Chicwish dress, Birkenstocks, Shore Project watch, Michael Kors bag

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s