Dogsicles

Szegény Vaci kutyánk nem bírja túlságosan jól a hőséget, ez a több napos kánikula kikészíti, ezért kitaláltam valamit, ami egy picit lehűti, vagy legalábbis felvidítja ebben a kutya melegben.

Mivel én imádom a fagyit, főleg a vizes jégkrémeket, és magamnak is szoktam itthon készíteni, kézenfekvő ötletnek tűnt, hogy csinálok egy kutyabarát verziót. Az én receptem, Vacak ízléséhez igazítva:

  • Egy nagy pohár görögjoghurt
  • Egy marék friss málna
  • Egy marék felkockázott trappista

Nem mondom, hogy megkóstolnám ezt a kombinációt, de gyakorlatilag emberi fogyasztásra is alkalmas. Összekevertem, picit szétnyomkodtam a málnaszemeket, és beletöltöttem ezekbe a jégkrémformákba, amiket párszáz forintért vettünk az Ikeában. Természetesen sima joghurtos pohárban is el lehet készíteni, sőt, a közepébe jutalomfalatot is lehet szúrni pálcika helyett.

Vacinak nagyon ízlett, csak arra kell figyelni, hogy minél lassabban egyék, ne nyomják be egyben az egészet, mert nem tesz jót a torkuknak. Ja, és hogy a műanyagot meg ne egyék…


 

Our dog Vacak doesn’t feel very well on these dog days, so I wanted to make him something to cool him down and also to cheer him up.

Since I love ice cream, especially popsicles, which I also make for myself here, at home, it was obvious that I have to create a dog friendly version. So here is my recipe according to Vacak’s taste.

  • One big cup of greek yoghurt
  • A handful of fresh raspberries
  • A handful of chopped cheese (I used Trappista, a semi-hard Hungarian cheese)

I don’t say I’d actually eat this, but technically it’s edible. I mixed the three ingredients, smashed the berries a little bit, and poured the mixture into these popsicle olds from Ikea. Of course you can also use plain yoghurt cups and replace the stick with dog treats.

Vacak loved it, but keep in mind that it’s better for them to lick it rather than eat the whole thing in a bite, and be careful with the plastic stick, don’t let them eat it!

IMG_2071IMG_2108IMG_2082www.GIFCreator.me_OiqUe5

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s