MBFWCE 2016

Szeretném nektek elmesélni a valódi gondolataimat a Fashionweekkel kapcsolatban.

Néhány éve, amikor először vettem részt a Fashion Weeken, az egyik tervező meghívottja voltam. Amikor megkaptam erről az emailt, azt hittem, kiugrok a bőrömből. Hadd ne kelljen elmagyaráznom, mit jelent egy divatrajongónak az, hogy elmehet erre az eseményre. AZ ESEMÉNYRE.
Természetesen fogamam sem volt, hogy mit vegyek fel, hogy hogyan kell oda megérkezni, mit kell csinálni… elvittem egy barátnőmet, hogy ne legyek egyedül. A legviccesebb az egészben, hogy arra sem emlékszem milyen tervező, melyik kollekcióját láthattam. És ez hasonló módon ment évről évre, nagyjából a mostani Fashion Weekig.

Idén sokat gondolkodtam azon, elmenjek-e egyáltalán. Rájöttem, hogy a magyar tervezők közül – kövezzetek meg, de így van – kevesen mozgatnak meg bennem bármit is. Azon is gondolkoztam, mennyire nem szimpatikus dolog az, hogy minden blogger elmegy, majd kizárólag önmagáról tölt fel képeket, és csak a saját öltözékéről ír utána. Mint ahogy én is tettem.

Aztán újból mérlegeltem. Megsúgok egy titkot: a bloggereket azért követik, mert a személyük érdekli az embereket. A véleményük, mindenről. Nem a legújabb kollekciók, hanem a legújabb trendek. Ha a legújabb tervezői kollekciók érdekelnék, akkor magazint olvasnának. Vagy végignéznék a márkák saját profiljait. Ha valakinek ez fáj, akkor valójában nem szeret blogokat olvasni. És a legjobb, hogy nem is kell neki.

Ahogy feljebb is említettem, nekem az, hogy évről évre ott lehetek, megtiszteltetés. Egész életemben érdekelt a divat, összeszorult a szívem, amikor csak azt képzeltem, hogy ott vagyok a kifutó mellett, és látom, mi az, ami a következő szezonban lenyűgözi az embereket. Hogy én tudom meg leghamarabb, mik azok a részletek, amiket a saját stílusommal ötvözve az önkifejezésem eszközeivé tehetek. A személyes kötődés mellett van még egy nagyon fontos dolog, ami arra ösztönzött, hogy ott legyek idén is: az hogy egyáltalán ott lehetek. Nekem – egyelőre!!! – nincs pénzem arra, hogy ellátogassak a világ divatfővárosaiba az ilyen alkalmak miatt, de persze nem csak személyes okokból hatalmas szó ez. Hanem mert örülök, hogy Magyarországon is van egy ilyen rendezvény. Hogy vannak olyan tervezők is közöttünk, akiket igenis érdemes látni, támogatni. Hogy van, aki szponzorálja egy ilyen kis országban, egy “elmaradottabb” területen is a fashion Week létrejöttét.

Egyébként idén volt először, hogy beregisztráltam, mint sajtós (illetve blogger), és ez pedig még feledhetetlenebbé tette az élményt. Eddig “csak” a tervezők meghívottjaként vettem részt egy-egy shown. Természetesen az is mindig nagy álmom volt, hogy beleshessek a backstage-be, és idén erre is lehetőségem volt! Az idei tehát a legemlékezetesebb divattal kapcsolatos esemény volt számomra, és bár nem vagyok benne biztos, hogy a divatszférában szeretnék majd elhelyezkedni, az biztos, hogy mindig érdekelni fog.

A továbbiakban megnézhetitek a képeket, amiket az eseményen készítettem.

Ha pedig érdekel, mit tartalmaz egy press csomag, akkor nézd meg a mai videómat is: Fashion Week sajtócsomag | UNBOXING

img_8433

Processed with VSCO with a5 preset

img_8450img_8527img_8458video-2016-10-15-14-35-28img_8447img_8525

Kedvenc részleteim a Gombold újra! bemutótóról:img_8564img_8663img_8594img_8558

Egy-egy részlet a két győztes tervező kollekcióiból:

img_8636img_8672

img_8700

A héten pedig érkezik a bejegyzés a Fashion Weeken viselt outfitjeimről is!

photo-2016-10-17-12-26-45

Advertisements

One thought on “MBFWCE 2016

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s