Ballet & me

Mivel a balettal kapcsolatban is rendszeresen kapok kérdéseket tőletek, arra gondoltam, most készítek egy bejegyzést csak erről.

Az anyukám, Soma anyukája és én egy éve járunk felnőtt balettre. Hármunk közül csak Soma anyukájának volt előismerete a sporttal kapcsolatban, hiszen ő néhány évig Pécsett tanult balettozni. A saját bevallása szerint ez nem számít, és sokat felejtett, de látszik rajta, hogy őstehetség. Az anyukám és én mások vagyunk, mi sosem tanultunk balettozni korábban, egyszerűen csak nagyon-nagyon tetszik nekünk ez a testmozgás. Anya szerintem kicsit hajlákonyabb, mint én, egyértelműen én vagyok az antitalentum hármunk közül. Pontosan ezért kezdtem el járni!

Ugyanis  felnőtt balett nem olyan, mint a rendes balett. Félreértés ne essék, itt is klasszikus balettet tanulunk, és itt is elvárás, hogy mindenki a maximumot nyújtsa. A felnőtt balett azonban direkt azoknak van, akiket érdekel a sport, de későn döbbentek erre rá, vagy nem szeretnének profi szinten foglalkozni vele. Kortól és nemtől függetlenül bárki járhat.

Az ízületi merevségemen kívül engem két dolog motivál még: mivel gyerekkorom óta gerincferdülésem van, ezért csúnya a tartásom, amin szeretnék még javítani, a balettről pedig mindenkinek a tökéletes, kecses tartású balerinák jutnak eszébe. Emelett pedig mindig is lenyűgözött ez az egész mozgásforma.

Sokan kérdeztétek azt is, milyen ruhában érdemes menni az első órára. Nos, ha még nem tudjátok biztosan, hogy szeretnétek járni, akkor bármilyenben. Az egyetlen lényeges kiegészítő, az a pamut zokni, mert ez az, ami csúszik is és tapad is a padlón. Ha viszont már megvan az elhatározás, és rendszeresen látogatni fogod a balettórákat, akkor érdemes beruházni egy gyakorló cipőre. Az enyémet a Decathlonban vettem. Ennek feszesnek, de nem túl szorosnak kell lennie. Emellett én vettem még pár nőies, pasztell nadrágot és sportmelltartót, egy balettharisnyát (ebben látja legjobban az edző a testtartásodat, az izmaidat), valamint egy szürke, hátul kivágott felsőt szoktam még felkapni, ha fáznék. Hangozzon ez bármilyen felszínesen, nekem sok enegiát ad az, ha jól nézek ki, ez nem csak a sportoláskor igaz, hanem a hétköznapokon is.

Spicc cipőt nem valszínű, hogy valaha fel fogunk venni, de biztosan lehet találni olyan komoly órát, ami akár arra is felkészít. Nem mondom, sokat jelentene nekem, ha egyszer belebújhatnék egybe, és legalább meg tudnék állni, de heti 1-2 edzéssel ez nem igazán kivitelezhető.

Mi az érdi Diamond Fitness & Wellnessbe járunk, de érdemes interneten körülnézni, hogy megtaláljátok a hozzátok legközelebb eső órát. Ne féljetek kipróbálni, mi imádjuk!

Még több sportos F&F ruhát itt találtok: http://www.ffdivat.com/hu/magazin/sportos-hetkoznapok/


I get a lot of questions about the ballet class I’m visiting, so I thought it would be helpful to write a post about it.

My mother, my boyfriend’s mom and me are attending a ballet class once a week since last year. Bf’s mom is the only one who have ever learnt ballet. She says she forgot a lot but you can definitely see the difference between us and you can tell she’s a real talent. Mom is a little bit more flexible than me, but we’re both beginners in ballet. I’m a real ballet anti-talent, but I love this sport it had always impressed me.

Adult beginner ballet is not like a real ballet class. I mean we still learn classical ballet and we surely have to give in 100%. But this class is for those who love this sport, but too old to be a professional dancer. Or for those who simply don’t want to be a dancer. Anyone can join a beginner ballet class regardless of their age or sex.

I started it to be more flexible, to work on my posture (I have scoliosis), and becuase each and every ballet dancer impress me. They’re beautiful and strong and graceful at the same time.

Another frequently asked question: how to dress to a ballet class? Well, if you’re not sure about visiting a ballet class regularly, you can wear anything at first. The most important is to have a pair of cotton socks with you. If you’re sure you want to learn ballet, you can buy a pair of practicing ballet shoes. I also bought some graceful, feminine, pastel sports bras, tank tops and leggings. I usually wear an open-back shirt on top when it’s cold. I know it might sound superficial, but I’m more confident when I look good, and it gives me power in sports and also in my everyday life.

I’ll probably never wear pointe shoes, because 1-2 hours of training is not enough. But it’d mean a lot to me if one day I could try one on and I could at least stand in them…

Check the nearest ballet studio to you on the internet, we love it!

IMG_2847 2 IMG_2866 2
IMG_2894 2 IMG_2905 3
IMG_2926 2

I’m wearing… sport tank top & leggings from F&F, ballet shoes from Decathlon, open-back shirt from New Yorker, headband from H&M

In my room… Maalmi stars, Hello Monument poster, IKEA rug & bed

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s